sredniformat.pl | porozmawiajmy o formatach

forum fotograficzne--Najnowsze wpisy na forum:

Nie masz jeszcze konta na naszym Forum Fotograficznym? Nic nie szkodzi zapraszamy do Szybkiej REJESTRACJI

FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy  Rejestracja   FOTOgaleria Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj 

Co lepsze dla amatora?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sredniformat.pl Strona Główna -> aparaty cyfrowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
coool
początkujący klubowicz

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 2:20 pm    Temat postu: Co lepsze dla amatora? Odpowiedz z cytatem

witam,
chcę sobie kupić aparat cyfrowy. Mogę na niego przeznaczyć ok. 2500 zł. Mam takie pytanie, co lepiej kupić, jeśli nie zajmuję się profesjonalnie fotografią, ale bardzo lubię robić zdjęcia, lepsza będzie lustrzanka cyfrowa czy kompakt z górnej półki? Trochę tego wszystkiego oglądałam i bardzo podoba mi się lustrzanka Canon EOS 450D + obiektyw EF-S 18-55 IS i kompakt Nikon Coolpix P6000. Dla mnie jest to ciężki wybór, ponieważ nie chcę wydać pieniędzy i później żałować, że nie kupiłam czegoś lepszego. Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dellos
stały klubowicz

PostWysłany: Sro Lut 04, 2009 1:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poszukaj używanego D100 albo D200. Tego 2giego czasem da się kupić za 1500-1800zł w dobrym stanie. Nie ma jak dobre lustro, a z D200 będziesz już całkiem zadowolony bo to niezła lustrzanka cyfrowa. Nie kupuj kompaktów, bo będziesz szybko żałował, że nie ma wymiennej optyki.

Co do Canona to nie wiem, nie znam się na nich tak dobrze, jestem Nikoniarzem w małym obrazku i powiem, że używam nikonów od chyba już 12 czy 14 lat i nie mam z nimi żadnych problemów, kłopotów itp. Wszystko chodzi, w ciężkich warunkach też jest super. Czy deszcz czy susza nie ma z Nikonem problemu!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sredniformat.pl Strona Główna -> aparaty cyfrowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: